ביטוח חבות מעבידים בבית משותף
מה זה בכלל ביטוח חבות מעבידים בבית משותף? זוהי מהות כתבה זו. אך לפני הכל, הנה השורה התחתונה: במקום גם לנהל את וועד הבית (ופעילותיו), וגם לעסוק בתביעות, ניתן להחזיק ביטוח זה כדי לממן לעובדי הבניין, ונותני השירות עבור המבנה המשותף – את כל ההוצאות שהם יכולים לדרוש על פי חוק, במסגרת תביעה משפטית, על כל נזק שיכול להתרחש להם (בהתאם לכיסוי הפוליסה) בשטח המבנה המשותף, בעודם נחשבים “עובדים של וועד הבית”.
על מה בעצם מדובר?
נתחיל בהתחלה. נניח שיש בניין משותף יפה ומתוחזק. ומי “שמייפייף” ומתחזק אותו הם נותני השירותים השונים. בין אם מדובר בגננים, מנקים, אבות- בית, חברות ניהול ואחזקה. נניח שיש לנו מבנה שרווי בנותני שירותים שפשוט עסוקים בלהפוך את המקום ליותר טוב. גם אם מדובר בהיקפי עובדה מצומצמים , מעמדם של וועד הבית בעניין נותני השירותים – הוא של מעביד, לכל דבר ועניין. משמע, חלים יחסי העסקה בין העובדים במבנה המשותף לבין ועד הבית.
מהו ביטוח חבות מעבידים בבית משותף?
כדי להסביר מהותו של ביטוח חבות מעבידים בבית משותף, נציין שאם ועד הבית החליט להעסיק אדם מסוים, נניח, לטובת ניקוי חדר המדרגות – הרי שוועד הבית נחשב כמעביד מן המניין, עם כל המשמעויות המיוחסות לכך, על פי חוק. במקרים אחרים, בהם ועד הבית מעוניין להימנע מהעסקה ישירה וממערכת יחסים של עובד מעביד, ביכולתו להתקשר עם חברת ניהול ואחזקה ולקבל במסגרת היחסים עימה שירותים אלו. במסגרת זו נחתם “הסכם התקשרות” בתוכו מוצהר כי לא מתקיימים יחסי עובד מעביד, באופן מפורש. וגם במקרה זה, אין זה מונע מעובדי חברות הניהול והאחזקה להחזיק עילה לתביעה אל מול ועד הבית ודיירי המבנה. זאת עקב יכולתו וזכותו של העובד לטענה כי מבחינתו, היה עובד שכיר מטעם ועד הבית.
מה תפקידו של ביטוח חבות מעבידים בבית משותף?
כעת, לאחר שציינו שעובד יכול להיחשב כעובד, במסגרת יחסי עובד מעביד עם וועד הבית, ההקשר בשל כדי להעלות את שאלת דמי הנזקין. שכן, באם עובד שכזה נפצע במהלך עבודתו בבניין המשותף, אפשר שיש לו עילה לתביעה מול הבניין עצמו. דהיינו, דיירי המבנה וועד הבית. כמובן, בתחילה, עקב כך שמדובר “בתאונת עבודה”, ביכולתו לקבל דמי ביטוח מהביטוח הלאומי. אפשר שזה יספיק, ואפשר שהוא ירצה יותר, וזאת על מנת לקבל פיצוי הולם לדעתו. ביטוח חבות מעבידים בבית משותף נועד לכסות את אלמנט ה-“יותר”.
ביכולתו של עובד לתבוע בכל הקשור לפיצויי נזיקין בענייני אובדן השתכרות, עוגמת נפש, אובדן כושר עבודה, נכויות, טיפוליים רפואיים וכו’ – אלמנטים אשר אינם משולמים בידי המוסד לביטוח לאומי. תפקידו של ביטוח חבות מעבידים בבית משותף לכסות את “ההפרש”, ולהעניק לעובד את כל מה שביקש לקבל מהמבנה המשותף וועד הבית בהתאם לתנאי הפוליסה.